بازگشت

آموزش

آزمايش نشت گاز

بعد از وصل نمودن وسیله گاز سوز به سیستم لوله کشی گاز و قبل از شروع به استفاده از وسیله گاز سوز حتما می بایستی آزمایش نشت گاز را انجام دهید.

برای انجام آزمایش نشت گاز در یک ظرف مقداری آب ریخته و به ان صابون یا مایع ظرفشویی و یا پودر اضافه کنید . بعد آن را بوسیله اسفنج (ابر) بر رو محلهای اتصال بست به وسیله گاز سوز و همچنین محل اتصال بست با لوله کشی گاز و سپس بر روی شیلنگ و یا لوله گاز بکشید.

چنانچه بر روی هر یک از آنها حباب تشکیل شد نشان دهنده نشت گاز است .چنانچه به هنگام آزمایش متوجه نشت گاز شدید فورا شیر مصرف آن وسیله گاز سوز را ببندید وبه برررسی و رفع علت اقدام نمایید.

هرگز برای پیدا کردن نشت گاز از شعله کبریت و امثال ان استفاده نکنید.

 

 

 

 


 شيلنگ گاز

شيلنگ هاي لاستيكي معمولي در برابر مواد نفتي و گازي به سرعت فاسد مي شوند . لذا براي اتصال اجاق و ساير دستگاهها كه استفاده از شيلنگ براي آنها مجاز شناخته شده ، به سيستم لوله كشي بايد از شيلنگ هاي لاستيكي تقويت شده كه مخصوص گاز ساخته شده است استفاده نمود.

طول شيلنگ هاي  گاز نبايد حداكثر از یک متر و نیم بيشتر باشد .

  • استفاده از شيلنگ هاي طويل براي رساندن گاز به نقاط مختلف منزل بسيار خطرناك است و بايد از اين كار احتراز نمود .

  • شيلنگ هاي گاز به هيچ وجه نبايد در معرض حرارت اجاق گاز و ساير دستگاههاي گازسوز قرار گيرند .

  • شيلنگ هاي لاستيكي را بايد هر چند وقت يكبار مورد بازديد قرار داد تا اطمينان حاصل شود كه سوراخ نشده يا ترك برنداشته باشد و يا از محل بست بريده و يا سست نشده باشد.

  • براي محكم كردن شيلنگ هاي گاز در انتهاي لوله گاز و اجاق گاز ، بايد از بست هاي فلزي استفاده شود . بدون اين بست ها امكان جدا شدن شيلنگ از لوله و خروج گاز وجود دارد.

  • پیچاندن سيم بجاي بست باعث بريده شدن و جدا شدن شيلنگمی شود و یا به خوبی و بطور محکم نمی تواند شیلنگ را نگه دارد که در هر دو صورت باعث نشت گاز خواهد شد .

  • لوله هاي فلزي لوله كشي گاز در منزل نيز بايد هر چند وقت يكبار بازديد گردد تا در صورت زخم شدن يا كنده شدن رنگ آنها مجددا رنگ آميزي شوند.

  • استفاده از لوله هاي مسي با طول حداكثر پنج متر براي اتصال سيستم لوله كشي به دستگاههاي گازسوز ثابت با رعايت كليه اصول ايمني مجاز است .

  • لوله هاي مسي بايد در محل هايي نصب گردد كه از صدمات احتمالي مصون بوده و با استفاده از بست هاي مناسب روي ديوار مهار گردد .

 


 

شرایط نصب دستگاههای گاز سوز در ساختمانهای دارای محدودیت به صورت ویژه

چنانچه شرايط خاصي ايجاب نمايد كه وسيله گازسوز در ساختمان داراي محدوديت نصب گردد ،رعايت موارد زير اجباري است .

·          كف ، سقف و ديوارهاي محل نصب وسيله گازسوز و مسير عبور دودكش آن از مصالح مقاوم در مقابل حرارت و غير آتش گير ساخته شود . رعايت اين ضابطه حداقل تا فاصله يك متر از دستگاه گازسوز و دودكش آن الزامي بوده و درجه مقاومت مصالح بكار رفته در مقابل حرارت از بخش هاي ذيربط مقررات ملي ساختمان و يا استاندارد هاي قابل قبول ديگر تعيين مي شود .

·          در صورت نياز دستگاه گازسوز به دودكش و يا در صورت تشخيص مهندس ناظر در موارد ديگر ، هواي مصرفي دستگاه گازسوز بايد از بيرون از محل نصب آن تامين گردد.

·          در صورت نصب دستگاه گازسوز در محل تجمع نظير بوفه سينماها يا آبدارخانه هاي محل هاي عمومي ، علاوه بر رعايت موارد فوق ، محل نصب وسيله گازسوز بايد با ايجاد موانع مناسب از دسترس افراد متفرقه دور نگه داشته شود .

·         آشپزخانه هاي واقع در خوابگاه هاي دانشجويي ، پانسيونها ، مهمانسراها و مشابه آنها بايد علاوه بر رعايت بندهاي ذيربط فوق ، در محل هاي ايمن و مجزا از محل هاي خواب خواسته شوند .

·          در صورتي كه واحد اقامتي يا خوابگاهي به صورت آپارتمان مستقل باشد ، نصب دستگاه گازسوز در آشپزخانه با رعايت ضوابت فوق مجاز است .

 

 

 

 

ا بازگشت ا صفحه اول ا